Werken op een Waddeneiland

Pier op de Wadden

Als geboren en getogen Amsterdammer geloof ik bij vlagen nog steeds niet dat ik op het prachtige Texel woon. Inmiddels ben ik hier wel gewend hoor, maar gewoontjes, dat wordt het vast nooit. Ik geniet elke dag van het eiland. Zelfs hoogzomer is er heerlijk veel rust en ruimte. Het strand is altijd dichtbij. Tijdens een ommetje op de fiets zie je indrukwekkende roofvogels overvliegen. En in de mooie dorpen vind je alles wat je nodig hebt.

Op zoek

Werk zoeken is op Texel wel even wat anders dan in Amsterdam. Er zijn geen honderden vacatures om doorheen te bladeren. Ook moet je je als buitenstaander een beetje bewijzen. Via via is er niet. Veel mensen hier werken in de horeca, iets wat niet zo bij mij past. En visser of schapenboer zal ik waarschijnlijk ook niet worden (al zie ik in dat laatste eigenlijk wel wat). Toch leek het mij geweldig om te werken op een Waddeneiland.

Het begin van een webwinkel

Gelukkig ontmoette ik Elisabeth en Michelle, die net als ik graag zelf producten wilden ontwerpen en verkopen. Producten geïnspireerd op de Wadden, waar zij beiden opgegroeid zijn. Het resultaat is sinds deze week te vinden op studiostrandloper.nl. Op dit moment staan er nog maar enkele producten in de winkel (mijn favorieten zijn onze leuke postkaarten en de binnenkort verkrijgbare Texel Thee), maar daar zal snel meer bijkomen. We zitten vol plannen, ideeën en Michelles tekentablet maakt overuren.

Werk aan de winkel

Een webwinkel starten was al lange tijd een van mijn wensen. Extra leuk dus, dat dit nu op Texel is gelukt! Sinds de start van ons bedrijf besteed ik veel tijd aan de website, social media en het bedenken van nieuwe producten. Zo vraag ik me af of anderen niet ook een mooi stukje Texelse wilde bloemenberm in hun tuin zouden willen. Zo’n zadenmengsel is nog niet te koop! Of uitkijkend op de haven van Oudeschild: wat zouden we van de kotters een mooie puzzel kunnen maken. Op het eiland kan het zomaar voorkomen dat je tegen een nieuw idee aanloopt.

Een reactie op “Werken op een Waddeneiland

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.