Texel Thee

Texel Thee

Theeleuten achter de laptop

Het afgelopen half jaar zaten we, voor zover mogelijk met alle maatregelen, vaak met z’n drieën aan tafel. Te werken aan ons nieuwe bedrijf. Altijd vergezeld door drie laptops, drie telefoons en drie koppen thee. Voor mij is thee wat koffie is voor velen; onmisbaar. Ik drink het liefst de hele dag door thee. Groene thee, zwarte thee, losse thee, of uit een zakje, als ‘ie maar lekker warm is. Voor Michelle is dat laatste overigens niet belangrijk. Zij drinkt haar thee meestal koud, omdat ze zo opgaat in haar tekening dat ze de thee vergeet. Hoe dan ook, er gaan heel wat liters thee doorheen bij ons. Het idee om thee aan de winkel toe te voegen lag dus voor de hand.

Droom der Noordzee

Helaas zijn er op het eiland geen theeplantages. Lokaal produceren was dus geen optie. Maar we kopen wél lokaal in! Alleen op Texel vind je namelijk de friszoete thee Droom der Noordzee. Het is een variant op het bekendere Droom der Zuidzee. Wij verpakken de losse thee in blikken met een prachtig label. Daarop zie je een illustratie van, misschien wat voor de hand liggend, de Noordzee. De thee bestaat (naast zwarte thee) uit safflourbloesem, korenbloembloesem en zonnebloembloesem. En het mooie is dat je deze ingrediënten ook goed kunt herkennen. Het is dus een heel kleurrijke thee die doet denken aan de prachtige bloemenweiden die je zomers op het eiland ziet.

Meer thee

We besloten de thee ook los te gaan verkopen. Als navulverpakking voor de echte theeleut. En ondertussen zijn we alweer bezig met andere theesoorten. We proeven bijvoorbeeld duindoornthee (Texelser wordt het waarschijnlijk niet) en zijn op zoek naar een groene of kruidenthee die passend is voor het eiland. Suggesties zijn altijd welkom. Ik zet ondertussen nog een kopje.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.