Een Texels alfabet

Alfabet poster Texel

Met een peuter in huis is het leuk om na te denken over producten die in de kinderkamer opgehangen kunnen worden. Mijn zoontje, Lucas, is dol op dieren en die konden natuurlijk niet ontbreken in een Texel-ABC. We wonen immers op een eiland waar meer schapen dan mensen wonen, veel vogels zich thuisvoelen en zeehonden niet ver te zoeken zijn.

Selecteren

Het leuke aan het maken van deze poster, was dat we echt de aller-Texelste elementen konden uitkiezen. Want dat maakt deze alfabet poster zo speciaal, dat je de elementen op de poster hier in het wild kunt vinden. Ik dacht dat we zo’n ABC-tje zo bedacht hadden, maar het was nog knap lastig om te beslissen. De moeilijke letters, zoals de Q of de X, wat doen we ermee? Een gek woord of laten we ze zitten? We hebben het eiland afgestruind naar verschillende opties en allerlei voorbeelden gezocht, maar Xylofoon en X-rayfish zijn niet echt Texels te noemen. Dus hebben we besloten deze letters zonder woord te laten staan.

Mossel of meeuw?

Voor andere letters waren er weer zoveel opties dat we moesten elimineren. Geul, grutto of toch garnaal? Mossel of meeuw? Wat is het leukst om te zien en wat is het meest Texels? We hebben er dus even over gedaan, maar het resultaat is een prachtige poster die Lucas zijn kamer, en hopelijk straks heel veel andere kamers, opvrolijkt. De kleuren staan prachtig bij zijn grijze kinderbedje. Nu maar gaan oefenen, vuurtoren is tot nu toe zijn favoriet! Hoe lang denk je dat het zal duren voor hij aalscholver kan zeggen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.